thazzup.nl

Sex, daten en meer…

Hoe werken ze?

2 min read
seks speeltjes

Om het fenomeen ​​penisring te begrijpen moeten we eerst de erectie bespreken: Een erectie vindt plaats zodra seksuele opwinding ervoor zorgt dat de hersenen signalen naar de gespecialiseerde bloedvaten in de penis te sturen. Bloedtoevoer naar de penis neemt hierna enorm toe en dit weefsel van de penis wordt geheel gevuld. Verhoogde bloedstroom gedurende sexuele opwinding en activiteit houdt dit weefsel gevuld, en de penis wordt hard tijdens dit proces.

Terug naar de penisring. Hoofdzakelijk is het doel van een penisring om een situatie te creëren waarbij het bloed dat het penisweefsel binnen is gedrongen, niet zo makkelijk terug kan stromen, en dat maakt de erectie iets meer gezwollen dan normaal mogelijk. Dus dit concept het afremmen van de terugstroom van het bloed uit het weefsel van de penis werkt vrij goed voor de meeste mannen. Het effect verschilt natuurlijk wel van mens tot mens, van penis naar penis.

Verhoogt een penisring het plezier tijdens seks? Met de afgekepen bloedstroom ervaren de meeste mensen een toename van gevoeligheid in de gehele penis. Maar of dat nu plezierig aanvoelt of niet, is natuurlijk persoonlijk. Voor sommige mannen verhoogt de ring de gevoeligheid wel een beetje, maar het gevoel van de ring zelf kan ook als afleidend worden ervaren en dit kan weer ten koste gaan van de opwinding zelf. Anderen ervaren de ring als opwindend en kunnen zich in bed opeens veel zelfverzekerder voelen.

Veiligheid

Zoals bij elk seksspeeltje of apparaat, zijn penisringen veilig indien op de juiste manier gebruikt. Zorg voor bij het aanschaffen voor een ring met een geschikt formaat voor jouw penis, breng de ring aan op een veilige en correcte manier. In geen geval mag je de ring langer dan 30 minuten om je penis hebben. Als je voor een paar uur een erectie zou hebben, om welke reden dan ook, kan er permanente en onomkeerbaar schade aan de zenuwen en bloedvaten van de penis ontstaan. Een geschikt formaat is belangrijk, want zelfs korte periodes van te veel vernauwing kunnen soortgelijke schade veroorzaken.

Soorten ringen

Er zijn twee soorten penisringen, en sommige geavanceerde modellen zijn verschillende combinaties en variaties op deze twee: de één is ontworpen om rond de basis van de penis te worden gedragen, op de voorzijde van het scrotum. Bij het andere ontwerp wordt de ring op de onderkant achter het scrotum, tussen je scrotum en het perineum (het gebied tussen je scrotum en anus) geplaatst. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. En uit deze twee basistypen zijn een heleboel variaties ontstaan.