thazzup.nl

Sex, daten en meer…

Tips voor dating met alleenstaande mama’s

3 min read
Liefde online

Uitgaan als alleenstaande ouder is niet gemakkelijk. Ik ben een alleenstaande moeder. En hoewel ik het leuk vind om moeder te zijn, is het alleenstaande deel zeker een uitdaging.

Ik heb me de afgelopen vier jaar aangepast aan de alleenstaande ouderskant van mijn scheiding, maar ik heb niet veel gedaan om de alleenstaande vrouwskant van het leven na de scheiding aan te spreken. Ik hoop dat ik dat allemaal kan veranderen, maar de gedachte om alleenstaande moeder te daten vind ik eng.

Lees hieronder wat de grootste datingfouten zijn die alleenstaande moeders maken.

Dating

Dating voor alleenstaande mama’s fout 1: Te lang wachten om weer te beginnen met daten

Het is gemakkelijker om opnieuw de wereld van de dating te betreden als je niet al te lang alleen bent. Als je eenmaal de tijd hebt genomen om te herstellen van je echtscheiding, kun je proberen om te beginnen. Dating voor alleenstaande mama’s is niet altijd gemakkelijk.

Ik heb gezien dat mensen zich al te comfortabel voelen als ze single zijn, dus als ze weer in de wereld van de datingswereld komen, brengt dat een hele reeks complexiteiten met zich mee. Zoals ‘in hun manier van doen’, wat het nog moeilijker maakt om open te staan voor iemand die nieuw is om hun leven mee te delen.

Wat te doen in plaats daarvan: Begin langzaam, zegt Cantarella. Een veilige, effectieve en tijd-efficiënte manier om te beginnen is het uitproberen van online dating. Hier, bent je in controle. Je bent in staat om het tempo te bepalen en te beslissen wie de juiste voor je is.

Dating voor alleenstaande mama’s fout 2: Te vroeg exclusief zijn

“Als dating coach moedig ik mijn klanten aan om een breed net te gieten en meer dan één persoon te daten tot er sprake is van exclusiviteit”, zegt Sonja. “Ik heb ontdekt dat mijn gescheiden klanten uit monogame relaties op lange termijn komen en dat ze het gevoel hebben dat ze niet meer dan één persoon tegelijk moeten daten,” voegt ze eraan toe.

Door met meer dan één persoon te daten, kun je vergelijken en contrasteren en zien wie er naar de top stijgt. Het geeft je ook de mogelijkheid om te daten tot je klaar bent om je te binden, zonder volledig geabsorbeerd te worden door één persoon.

Wat te doen in plaats daarvan: Het idee van monogamie moet worden ingevoerd in een geëngageerde relatie, niet gedwongen op een relatie. Je moet met meer dan één persoon uitgaan, zodat je de gelegenheid hebt om te zien wie een ideale match voor je is. Ga er ook nooit van uit dat je in een vaste relatie zit totdat je het besproken hebt met de persoon waarmee je uitgaat.

Dating online

Dating voor alleenstaande mama’s fout 3:  Te vroeg seksueel intiem worden

“Veel van mijn klanten hebben het valse idee dat seksuele intimiteit deel uitmaakt van het daten en geloven dat geen enkele volwassen man bereid is om op seks te wachten. Of misschien is het lang geleden dat ze intiem met iemand zijn geweest en ze hunkeren naar de verbinding.

Wat ze zich niet realiseren is dat de daad van seks hen emotioneel zal binden, waardoor het moeilijk is om de relatie te verlaten als het geen match is,” zegt Sonja.

Wat te doen in plaats daarvan: Ga niet met een van je vrijers naar bed totdat je er klaar voor bent. Als je de emotionele verbinding naar een hoger niveau wilt tillen, vertrouw dan op je oordeel. Een goede match zal op je wachten, en je wilt je niet vastzitten aan een slechte match.

Dating voor alleenstaande mama’s fout 4: Te vroeg kinderen introduceren

Als alleenstaande moeder wil je weten dat een toekomstige vriend goed met je kinderen kan omgaan – maar de introductie is een lastige situatie.

“De kinderen te vroeg introduceren kan de weg vrijmaken voor een moderne tragedie”, zegt Sonja. “Het is niet alleen de vrouw die gekwetst kan worden als de relatie eindigt, maar ook de kinderen”.