thazzup.nl

Sex, daten en meer…

9 tips voor succesvolle 50 plus dating

2 min read
50+ dating

Met 50-plussers is het lastiger om een nieuwe partner te vinden. Online dating biedt een kans. Vind met deze 9 tips de juiste partner online.

  1. Vind het juiste platform voor jou. Oriënteer je bij het kiezen van dating 50 plus op je interesses, wensen en levensomstandigheden. En bovenal je doelgroep. Dit verhoogt je kansen om de juiste partner te vinden aanzienlijk. 
  2. Laat zien dat je iets speciaals hebt! Onderstreep je sterke punten en maak jezelf interessant, maar blijf authentiek. Op deze manier wek je de interesse van een potentiële partner tijdens dating 50 plus.
  3. Zet jezelf ook visueel in de kijker bij dating 50 plus. Profielen met foto’s krijgen tot tien keer meer reacties. Upload een actuele foto van jezelf, die een waarheidsgetrouwe weergave is van je uiterlijke verschijning. De juiste partner accepteert je zoals je bent en ziet je vermeende gebreken over het hoofd.
  4. Stel eisen bij dating 50 plus. Ook als je ouder bent dan 50 jaar, kun je nog steeds eisen stellen aan een partner en deze in concrete termen uitdrukken. Maak duidelijk wat je wilt en wat je niet wilt en communiceer het in je profiel, dit scheidt het kaf van het koren.
  5. Toon bij dating 50 plus initiatief. Je hebt iemand ontdekt die je leuk vindt en die je blijkbaar bevalt? Laat je dan horen. Omdat je daarom met dating 50 plus bezig bent. Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om de eerste stap te zetten, maar wie niet durft te winnen, wint niet. Een losse opmerking kan het ijs snel breken, maar overdrijf het niet.
  6. Vertrouw bij dating 50 plus op je oordeel. Een gezonde dosis scepsis heeft nog nooit pijn gedaan. Wees voorzichtig, maar niet bang. Als je vooruitgang boekt met je ogen open, zul je snel merken wie de waarheid spreekt en wie je serieus neemt.
  7. Hou je gedeisd. Je moet je telefoonnummer en adres niet te makkelijk geven bij dating 50 plus. De anonimiteit van online dating heeft niet alleen voordelen.
  8. De eerste date. Ook hier is enige voorzichtigheid geboden. Wacht op het juiste moment en kies een drukke, openbare plaats waar je je comfortabel en veilig voelt.
  9. Wat lang duurt zal uiteindelijk goed zijn. Ook al ben je al lang vrijgezel en kan je nauwelijks wachten om weer uit te gaan, het is belangrijk om geduldig te zijn en je niet te haasten.