thazzup.nl

Sex, daten en meer…

Kunnen we beter scheiden?

3 min read
afspraak met een relatietherapeut


Elke relatie kent pieken en dalen. De eerste heftige gevoelens van verliefdheid verdwijnen naar de achtergrond en maken plaats voor een dieper gevoel van verbondenheid. Je weet dat het niet altijd rozengeur en maneschijn kan zijn, maar wat als je nu altijd ruzie hebt? Of als je je eenzaam voelt in je relatie en je het gevoel hebt dat je niet gesteund wordt door je partner? Het is soms lastig om het gesprek met je partner aan te gaan over jullie relatieproblemen. Je steekt je kop liever in het zand en hoopt op betere tijden. Als er problemen zijn in jullie relatie is het belangrijk om deze niet uit de hand te laten lopen en op tijd het gesprek met elkaar aan te gaan. Lukt het niet om hier samen uit te komen? Maak dan een afspraak met een relatietherapeut. De therapeut is onafhankelijk en zal geen partij trekken voor één van jullie beiden. De therapeut weet de juiste vragen te stellen zodat jullie echt met elkaar in gesprek gaan over jullie problemen.

afspraak met een relatietherapeut


Scheiden of bij elkaar blijven?


Een scheiding is heel ingrijpend. Jullie levens zijn zo met elkaar vervlochten en zeker als er kinderen zijn, heeft het ook veel invloed op hen. Gaan jullie door een mindere periode in jullie relatie? Er kunnen talloze gebeurtenissen zijn die leiden tot spanningen binnen jullie relatie. De eerste jaren met kinderen zijn zwaar, ook het overlijden van een dierbare, ziekte, financiële problemen of een verhuizing trekken een zware wissel op een relatie. Het hoeft nog niet te betekenen dat er geen toekomst meer zit in jullie relatie. Deze periode kan tijdelijk zijn waarin jullie minder diepgaand contact hebben en minder emotioneel verbonden zijn met elkaar. Hoe weet je wat de volgende stap is en waar je goed aan doet? Een relatietherapeut helpt jullie om alles op een rijtje te krijgen en niet te snel conclusies te trekken die verstrekkende gevolgen hebben.


Wat doet een relatietherapeut?


Voor veel mensen is de stap naar een therapeut best groot. Je schaamt je dat jullie problemen binnen jullie relatie zelf niet op kunnen lossen. Of misschien schaam je je wel voor de problemen zelf. Als het al een lange tijd lastig gaat, kost dit veel energie en kan je er moedeloos van worden. Wat kan zo’n therapeut daar nu aan veranderen? Een therapeut is geen tovenaar en zwaait niet met een toverstaf waarna jullie relatie weer helemaal oké is. Therapie is hard werken en jullie moeten allebei bereid zijn om dat te doen. Ook moet je je kwetsbaar durven opstellen. De therapeut is er om jullie die veilige omgeving te bieden en spiegelt jullie ook. Trappen jullie steeds in dezelfde valkuilen? Met verschillende praktische oefeningen leren jullie om deze valkuilen te vermijden. Na afloop van de therapie kan de conclusie nog steeds zijn dat het beter is om te scheiden. De therapie is er dan op gericht om op een goede manier uit elkaar te gaan zodat jullie, ook zonder elkaar, de toekomst in kunnen stappen. Hebben jullie kinderen? Dan is het belangrijk om samen jullie rol als ouders te blijven vervullen. De therapeut kan jullie hierbij helpen. Maak vandaag nog een afspraak voor een intakegesprek in Haarlem. Wonen jullie niet in Haarlem of omgeving? Ook op andere locaties in het land staan relatietherapeuten voor jullie klaar om jullie te helpen.