thazzup.nl

Sex, daten en meer…

Tips voor smalltalk

2 min read
voetbaluitslagen Ajax

Wanneer je een feestje hebt wordt je vaak voorgesteld aan nieuwe mensen. Ook kom je dan misschien kennissen tegen die je al wel kent maar die je niet dagelijks spreekt. Je weet vaak niet precies wat hen bezig houdt of wat voor hun leuke gespreksonderwerpen zijn. Waar heb je het met deze mensen over? In zo’n situatie heb je het vaak over zogenaamde koetjes en kalfjes, ook wel smalltalk genoemd.

voetbaluitslagen Ajax

Wat zijn goede onderwerpen om het over te hebben?

Er zijn een aantal onderwerpen die altijd makkelijk zijn en die je met iedereen wel kunt bespreken. Denk bijvoorbeeld aan het weer: dat is een veelgebruikt onderwerp voor smalltalk. Je kunt het hebben over hoe lekker zonnig het was afgelopen week, of hoe vervelend het is dat het die dag regent. Daarnaast zijn actualiteiten vaak ook populair. Heb je al gehoord dat deze minister is afgetreden? Of heb je al gelezen dat het bekende showbizzkoppel uit elkaar is? Een andere onderwerp wat, vooral door mannen, veel gebruikt wordt voor smalltalk is sport. Mannen hebben het graag over de voetbaluitslagen van Ajax, PSV en Feyenoord. Google voordat je naar een Amsterdams feestje gaat even op voetbaluitslagen Ajax en je bent helemaal op de hoogte om aan het gesprek deel te nemen. Ook het Nederlands elftal is vaak interessant als het gaat om voetbal. Daarnaast kun je het ook hebben over andere bekende sporten zoals Formule 1 en hockey.

Overige tips voor een luchtige gesprek

Wees geïnteresseerd in wat je gesprekspartner zegt. Dit doe je door te reageren en verder te vragen naar zijn of haar mening en ervaring over een bepaald onderwerp. Loop nooit zomaar weg midden in het gesprek. Wil je het gesprek afronden doe dit dan op een rustige manier. Zeg bijvoorbeeld dat je het een fijn gesprek vond maar dat je nog wat te drinken wilt halen en even bij wilt praten met een vriend die je verderop ziet staan.

More Stories